top of page

Wanneer je naar mijn praktijk komt, luister ik eerst naar wat jij te vertellen hebt over het ontstaan en het verloop van de klachten die jou op dit moment de meeste last bezorgen. Tegelijk observeer ik bepaalde trekken, kenmerken, kleurschakeringen en huidstructuren in jouw gezicht, die mij helpen om in kaart te brengen waar jouw mineralen uit evenwicht zijn. Die gezichtsanalyse verloopt volgens een wetenschappelijk onderbouwde methode en verschaft mij de nodige informatie om dieper in te gaan op jouw problematiek.

Afbeelding1.jpg

Grove poriën : Disbalans in de vochthuishouding (nr 8 Natrium Chloratum)

Afbeelding2.jpg

Zuurvouwen bovenlip : Disbalans in het zuur base evenwicht (nr 9 Natrium Phosphoricum)

Afbeelding3.jpg

Wallen onder de ogen : Vasthouden van afvalstoffen (nr 10 Natrium Sulfuricum)

Aan de hand van de gezichtsanalyse en zeer gerichte vragen kom ik tot een duidelijk beeld van jouw mineralentoestand. Op basis daarvan leg ik je dan een persoonlijk afgestemd celzoutenadvies voor om tekorten aan te vullen en je gezondheid weer in goede banen te leiden. Met deze aanbeveling kan je thuis enkele weken tot maanden verder zelf aan de slag. Tijdens die periode ga je heel subtiele wijzigingen ervaren in je lichaam.

Heel wat mensen getuigen dat ze geen sterk afgetekende veranderingen opmerken, zoals bij medicatie wel het geval kan zijn. Maar als we dan samen terugkijken naar de evolutie tussen de start van het innemen van celzouten en de huidige situatie, stellen ze tot hun verbazing vast dat de celzouten ondertussen op verschillende vlakken al heel wat verlichting en verbetering gebracht hebben.

Bij de meeste mensen zijn verschillende mineraalzouten tegelijk verstoord. Tijdens een eerste consult springt het grootste onevenwicht in het oog en ligt de focus op het herstel hiervan.  Als die balans hersteld is, kan het zijn dat andere verstoringen in de mineralenhuishouding aan het licht komen. Een vervolg kan dan wenselijk of zelfs noodzakelijk zijn, om ook daar weer herstel en evenwicht te bevorderen.

Onlangs kreeg ik een mooie Feed-back van D.  Een dame van 45 jaar.  Ze sport veel en merkte al een tijdje op dat ze last had van vermoeide spieren na het lopen.  De dag erna zelfs lichte spierpijnen.  Ik adviseerde haar om na het lopen een warm bad te nemen met een  handjevol tabletten nr 7, Magnesium Phosphoricum.  Een soort van “hete zeven” voor je lichaam.  D. ervaarde dit als een weldaad voor haar lichaam.  Ze kon zich volledig ontspannen.  De vermoeide spieren en spierpijnen heeft ze nu niet meer.

bottom of page