top of page

Celzouten zijn lichaamsidentieke mineralen, ze hebben precies dezelfde chemische samenstelling als de mineralen die van nature in je lichaam voorkomen.  Van deze mineralen heb je niet veel nodig maar ze zijn wel onmisbaar voor een goede gezondheid en een normale groei en ontwikkeling. Het gaat hier om o.a. calcium, magnesium, kalium, natrium, chloor en fosfor. Het lichaam kan zelf geen mineralen aanmaken, je moet ze uit voeding en drank halen.

Mineralen spelen een belangrijke rol in de stofwisseling.  Daarbij helpen ze onze enzymen, de “klusjesmannen” van de cellen, om voedingsstoffen om te zetten in materiaal die de cellen kunnen gebruiken om energie te produceren.  Mineralen zijn betrokken bij de opbouw, stevigheid en het onderhoud van botten, tanden en kraakbeen en bij de goede werking van spieren en zenuwen. Mineralen regelen ook de vochtbalans in ons lichaam.

Mineralen vormen de onmisbare basis van alle levende cellen op Aarde.  Een steeds drukker leven, stress, vervuiling, minder goede voeding en ander onnatuurlijk gedrag maken dat we de minerale reserves in onze cellen tegen een snel tempo verbruiken en uitputten.  Dit leidt vaak tot het ontstaan van chronische ziektes en aanslepende zogenaamde ouderdomsklachten. 

Kleine fysieke ongemakken zoals hoofd-, spier- en gewrichtspijnen, gebrek aan energie, futloosheid en je minder goed in je vel voelen zijn vaak de eerste tekenen dat de mineralen in je cellen uit balans zijn.

Op dat moment is het aangeraden om een klachtenanalyse te maken en in kaart te brengen waar de mineralen in jouw lichaam uit balans zijn.

bottom of page