top of page

Degene die ik was

ben ik niet meer.

Degene die ik ben

blijf ik niet

en degene die ik word

verdwijnt.

In deze verandering

besta ik.

Vergetend.

Bewustwordend.

Verlangend.

Metamorfose

Peter Geraedts

IMG_1667_edited.png

Over Mij

Ilse De Wolf

Celzoutconsulente

In 1994 studeerde ik af als gegradueerde verpleegkundige en kon onmiddellijk aan de slag op de afdeling cardiologie.  Na enkele jaren in de zorg gewerkt te hebben, werk ik nu deeltijds als verpleegkundige in de medische beeldvorming in het echolab van de dienst cardiologie.

Ruim 10 jaar geleden werd ik geveld door een burn-out,  na een lange tijd van wisselvallige periodes in mijn gezondheid. De gevolgde behandelingen, hoofdzakelijk binnen het reguliere circuit, gaven me onvoldoende antwoorden op mijn vragen naar het verbeteren van zowel mijn fysieke als mentaal-emotionele welzijn.  

Op één van mijn dagelijkse fietstochtjes kwam Jules, een ruwharige teckel, in mijn leven.  Al van bij de start had hij problemen met zijn voeding:  slechte vertering en weinig energie.  Ik ben me toen gaan verdiepen in de verschillende soorten hondenvoeding en al snel kwam ik erachter dat het basisvoedsel van honden vers vlees, vis en eieren is ipv hondenbrokken en schakelde ik onmiddellijk over op een andere voeding. 

Het resultaat was spectaculair! Na enkele dagen had ik een totaal andere hond, blij en energiek.  En zo heeft Jules mij op het pad gezet om te blijven zoeken naar antwoorden om mijn gezondheid aan te pakken en te verbeteren. Hij zette me immers aan het denken over mijn eigen voedingspatroon en levensstijl. 

Ik ging aan de slag met voeding, beweging en persoonlijk proceswerk.  Naarmate ik meer inzicht kreeg in zowel het fysieke als de mentaal-emotionele, beknellende patronen werd ik geprikkeld om mij bij te scholen. 

praktijk1.jpg
152-Dogwalktrail Oostenrijk juni 2010.JP
praktijk3.jpg

Mijn reguliere medische kennis als verpleegkundige heb ik aangevuld met opleidingen die verder kijken dan het symptoom en inzicht geven in de oorzaak van klachten en aandoeningen, nl. orthomoleculaire geneeswijzen, evolutionaire geneeskunde en klinische psycho-neuro-immunologie.

 

Ik verdiepte mij ook in de wonderlijke wereld van onze geest met een opleiding Psych-K, waarbij je bewust gaat kijken naar onderbewuste overtuigingen die ons beperken en tegenhouden in onze mentale, emotionele, fysieke en spirituele groei. Via Psych-K leer je beknellende overtuigen om te buigen en de volledige ontwikkeling van je potentieel te realiseren.

 

Het was echter pas toen ik de biochemie volgens Dr Schüssler studeerde en zijn methode van de celzouttherapie bij mezelf begon toe te passen, dat ik de antwoorden heb gevonden waarbij alle puzzelstukken mooi samenvielen en waardoor ik mijn leven terug in eigen handen genomen heb.

 

In het begin ging het vooral om een betere zelfzorg met zachte middelen, gericht op het effectief verlichten van dagdagelijkse kwaaltjes en kleine ongemakken zoals een verkoudheid, buikgriep, misselijkheid, brandwondjes en dergelijke.

Later merkte ik ook een verschuiving in mijn gemoedstoestand. Dankzij de celzouten was ik in staat om stilaan oude, vastgeroeste mentale ballast af te werpen en ondergesneeuwde dromen en plannen om te zetten in doelgerichte actie. Vijftien jaar lang nam ik me voor mijn woning te verbouwen tot een lichtere, gezelligere ruimte, maar het bleef bij een vaag idee ergens in mijn achterhoofd. Tot ik in 2019 klaar was om mijn plannen daadwerkelijk uit te voeren en mijn verouderde huis liet ombouwen tot een echte thuis, vol licht en ruimte.

 

Recentelijk schoolde ik me ook bij op het vlak van coaching, met een opleiding tot wandelcoach in Frankrijk, een assertiviteitstraining en een traject rond coachende vaardigheden.

 

Vandaag sta ik klaar om al mijn opgedane ervaringen en kennis te delen met jou en in te zetten om ook jouw volledige potentieel naar boven te brengen. Met als centrale spil in dat proces de celzouttherapie volgens Dr. Schüssler.

bottom of page